De grensverleggende op-sta Stoel

Nieuwe en gepatenteerde lift stoel Raizer II van LiftUp, is een snelle en veilige oplossing om een cliënt die gevallen is weer overeind te helpen, naar zitten of tot praktisch staan.

Gelijke kansen

Elke dag vallen er mensen in zorg-instellingen en in thuis situaties, ze zijn dan afhankelijk van hulp. Dit is echter,  voor de zorgverlener niet zonder risico’s, als je bedenkt dat men niet meer dan 25kg. zou mogen tillen. Met de Raizer II van LiftUp, die simpel in elkaar gezet en bediend kan worden door één persoon, is de cliënt binnen een paar minuten weer overeind geholpen.

Eenvoudige bediening

Met de Raizer II kan de zorgverlener veilig en met minimale fysieke belasting werken. Door de eenvoudige bediening  middels de afstandsbediening (optioneel verkrijgbaar) kan men tegelijkertijd ondersteunende handeling verrichten. De Raizer II is een perfecte oplossing voor de zorgverlener in de thuiszorg, ambulance diensten en voor alle zorgverleners binnen een zorg-instellingen. De Raizer II is gemakkelijk te dragen en verplaatsen.

De Raizer II wordt simpel in elkaar geklikt bij de cliënt die gevallen is, werkt op een accu en kan geleverd worden met een afstandsbediening.

Veiligheid boven alles

Voor iemand die een gevallen is, is het van grootste belang dat de zorgverlener een gevoel van veiligheid creëert bij het weer overeind helpen. Met De Raizer II houdt de cliënt contact met de vloer en heeft hij fysiek en oogcontact met de zorgverlener.

Voor de zorgverlener is het prettig, om zonder fysieke belasting een cliënt  tot 150kg. weer overeind te kunnen helpen.

De Raizer II werkt zonder schokken en zeer geleidelijk wat als zeer prettig en comfortabel wordt ervaren.

Tevens is de Raizer II voorzien van een veiligheidsgordel.

Specificaties

Lift capacitiet: Max 150kg
Lift tijd: 20-30 sec
Gewicht: Zitgedeelte: 9 kg, poten en rug gedeelte 4kg, totaal 13kg.
Oplader : (2 stuks) 12V, 100-240V en 12V auto adapter
Aantal tilmomenten: 40 bij max. gewicht, naarmate cliënt lichter is, zal het aantal toe nemen met een maximum tot 100 momenten
Oplaadtijd: Max. 6 uur
Opladen lege accu: 10-15min = 1 transfer
 

 

Tillen met de Raizer II

Plaats de liftmodule van de Raizer II onder de knieën van de cliënt en zorg ervoor dat de knieën ligt gebogen zijn.

Stap 2 leg nu alle onderdelen van de Raizer II klaar om de tilunit op te bouwen let erop dat u bij het monteren een click hoort dit geeft aan dat alles geborgd is.

Stap 3 als eerste plaatst u de rugleuningen aan beide zijden van cliënt

Bij het plaatsen van de rugleuningen kunt u cliënt vragen om iets op de zijde te draaien dit vergemakkelijkt het plaatsen

Stap 4 de hefpoten worden op de zijkant van de Raizer II geklickt let er nu ook weer goed op dat u een click hoort als indicatie dat dit goed is gebeurd.

Controleer voor uw eigen en cliënt alle verbindingen nog even.
U bent nu klaar om de cliënt te gaan tillen.

Ondersteun schouder en nek van cliënt bij het tillen.
Fysiek contact werkt geruststellend.

cliënt is nu reeds in halfzittende houding gebracht met de Raizer II zonder fysieke belasting
voor zowel u als cliënt.

cliënt zit nu en kan met ondersteuning zelf gaan staan of een transfer maken naar een andere stoel.